Organizácie v meste sa zapájajú do Svetového dňa cestovného ruchu

27.09.2013 Bardejov

Bardejov 27. septembra (TASR) - Svetový deň cestovného ruchu, ktorý je práve dnes oslavujú aj v meste Bardejov. Okrem rôznych zliav na niektorých turisticky zaujímavých miestach sú pripravené aj rôzne podujatia.
Ako informoval vedúci kancelárie primátora mesta Bardejov Jozef Guliga, už dopoludnia sa v Poľsko-slovenskom dome začala konferencia, ktorej cieľom je zhodnotiť projekt Cyklotrasa Bardejov-Krynica-Zdrój, realizovaného prostredníctvom cezhraničnej spolupráce Poľska a Slovenska.
Turisticko-informačná kancelária (TIK) v Bardejove sa zapojí do osláv Svetového dňa cestovného ruchu minivýstavou modelov drevených kostolíkov v Bardejovskom okrese, ktorá bude inštalovaná v priestoroch TIK. Zároveň podľa Guligu poskytne dnes kancelária zľavu na sprievodcovské služby.
Okresná knižnica Dávida Gutgesela v Bardejove organizuje dnes a vo štvrtok (17. 10.) pre žiakov 5. ročníkov základných škôl v rámci Svetového dňa cestovného ruchu literárno-náučno-zábavný cyklus potuliek po šarišskom regióne Slovenska - Kľúče od rodného kraja Šariš.
Rovnako sa podľa Guligu do Svetového dňa cestovného ruchu zapojilo aj Občianske združenie na záchranu Zborovského hradu. To organizuje tento víkend (28. 9. a 29. 9.) prehliadky Zborovského hradu s odborným výkladom, ktorý bude poskytovaný po obidva dni - v sobotu od 10.00 h. do 17.00 h a v nedeľu od 12.00 h. do 17.00 h.
 

Vyberte región